Kategorie receptů
- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brokolice | 500 |
Vejce celá průměr | 110 |
Bílek | 70 |
Eidam 20% | 200 |
Hořčice plnotučná průměr | 10 |
Máslo čerstvé | 30 |
Flora light | 40 |
Mouka pšeničná polohrubá | 30 |
Smetana zakysaná 8% | 180 |
Paprika bílá | 100 |
Tvaroh odtučněný průměr | 100 |
Šunka Lidl Dulano vepř.karé | 75 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 6895 kJ
Bílkoviny (g): 144,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 39,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1724 kJ
Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Z www.recepty.cz - autor RECEPTY 73 Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se žloutky, sýrem, muškátovým oříškem, hořčicí a pepřem. Pak zlehka vmícháme sníh z bílků a směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme na střední teplotu cca 20 minut. Upečený plát překlopíme na utěrku, sloupneme opatrně papír a potřeme sýrovou směsí, kterou jsme si připravili během pečení rolády. Směs na potření: Na pánvi rozpustíme máslo s florou, vmícháme mouku a krátce ji osmažíme. Pak nalijeme smetanu a za stálého míchání prohřejeme. Asi po minutě přidáme sýr, zamícháme a odstavíme. Pak vmícháme i šunku nebo okapanou zeleninu(hrášek, kukuřice, mrkev, paprika...). Natřený korpus pevně svineme a dáme vychladit zabalený ve folii nebo alobalu. Podáváme jako slaný předkrm nebo chuťovku s čerstvou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.